Onaangekondigde fakkeloptocht in Den Haag verboden, boetes uitgedeeld en demonstrant aangehouden

Een vrouw demonstreert met een fakkel in het centrum van Den Haag
Een vrouw demonstreert met een fakkel in het centrum van Den Haag © Regio 15
DEN HAAG - De politie heeft zaterdagavond een demonstrant aangehouden en 27 boetes uitgedeeld in het centrum van Den Haag bij een onaangekondigde fakkeloptocht. Enkele tientallen demonstranten wilden een fakkeloptocht door het Haagse centrum lopen als protest tegen de invoering van de coronapas.
Volgens de politie was de onaangekondigde optocht niet toegestaan. Daarom wilde de politie de demonstranten begeleiden richting het Malieveld, waar zij wel mochten demonstreren. 'De demonstranten accepteerden dit niet en gedroegen zich vervelend naar de aanwezige agenten', schrijft de politie op Twitter. Agenten deelden daarop 27 boetes uit voor baldadigheid en pakten één demonstrant op vanwege het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs.
Eerder op de zaterdag demonstreerden zo'n duizend mensen tegen de invoering van de coronapas. Vanaf zaterdag is het verplicht om onder andere bij horeca, bioscopen en theaters voor binnenkomst om een coronabewijs te laten zien. Met het bewijs moet je kunnen aantonen dat je bent gevaccineerd tegen het coronavirus, onlangs van corona bent hersteld of recent negatief bent getest.