Mannen gebruiken bankpas van neergestoken Myron (17) na zijn dood

De verdachten bij KFC
De verdachten bij KFC © Politie
DEN HAAG - De pinpas van de 17-jarige Myron, die in mei omkwam bij een steekincident op de Rijswijkseweg in Den Haag, is in de dagen na zijn dood nog meerdere keren gebruikt. Van twee transacties zijn camerabeelden, waarop twee mannen zijn te zien. De politie wil graag weten wie dat zijn.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 28 september. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op donderdagavond 6 mei werd Myron gestoken op de Rijswijkseweg. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Er zijn in de maanden die volgden in totaal tien verdachten aangehouden en de eerste pro-formazittingen voor de rechtbank zijn inmiddels geweest.
Tijdens het steekincident zijn er persoonlijke spullen van Myron gestolen, waaronder zijn bankpas. Zijn familie ontdekte een aantal dagen later dat die pas na 6 mei nog meerdere keren was gebruikt: er was contactloos mee betaald.
Mannen gebruiken pinpas van neergestoken Myron - Team West

Transacties bij KFC en station Hollands Spoor

Eén van de transacties is op zondagavond 9 mei bij fastfoodrestaurant KFC aan het Spui in Den Haag. Op beelden is te zien dat twee mannen rond 23.50 uur binnenkomen en eten bestellen via één van de bestelzuilen in het restaurant. Er wordt afgerekend met de pinpas en één van de mannen gaat daarna naar buiten.
Verdachte 1 bij KFC
Verdachte 1 bij KFC © Politie
Verdachte 1 heeft een rugtas van het merk Puma
Verdachte 1 heeft een rugtas van het merk Puma © Politie
Verdachte 2 bij KFC
Verdachte 2 bij KFC © Politie
Verdachte 2 bij KFC
Verdachte 2 bij KFC © Politie
De ander wacht bij de balie op het eten. Vervolgens loopt hij met twee tassen naar buiten. Diezelfde man is ongeveer een uur later, maandag 10 mei rond 0.50 uur, ook gefilmd op station Den Haag Hollands Spoor. Daar is de pas van Myron gebruikt bij een aankoop via de kaartautomaat van NS.
Verdachte 1 op het station
Verdachte 1 op het station © Politie
Ook op het station is de rugtas van Puma te zien
Ook op het station is de rugtas van Puma te zien © Politie

Niet gezien op plaats delict

De twee mannen op de beelden zijn niet gezien tijdens het steekincident op de Rijswijkseweg. Ze worden dan ook niet verdacht van het stelen van de pas van Myron op het moment dat hij was gestoken. Het is mogelijk dat ze hem daarna van iemand hebben gekregen of dat ze de pas hebben gevonden. Wie hier meer over weet, wordt gevraagd zich bij de politie te melden.

Herkent u iemand?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem