Richard de Mos gekozen tot lijsttrekker Hart voor Den Haag/Groep de Mos

Richard de Mos (Hart voor Den Haag/Groep de Mos)
Richard de Mos (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Richard de Mos is vrijdagavond tijdens de Algemene Ledenvergadering van de vereniging Groep de Mos unaniem verkozen tot lijsttrekker van zijn partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Er had zich geen andere kandidaat gemeld.
'De vereniging Groep de Mos is enorm trots dat Richard, na alle drek die over hem is uitgestort, de bereidheid heeft om zich toch weer op te werpen als lijsttrekker van onze partij', zegt de voorzitter van de vereniging Bram Reitsma. 'Met Richard hebben we een ervaren lijsttrekker, een waar stemmenkanon, die nog steeds mateloos populair is. Bij hem geldt what you see, is what you get. We kennen hem als iemand met een groot hart voor de stad, een knokker voor de belangen van Den Haag, Scheveningen en Loosduinen.'
De Mos zei dat hij zichzelf twee doelen heeft gesteld: Hart voor Den Haag moet meer dan negen zetels halen en vervolgens bestuursdeelname 'afdwingen'. Hij noemt 14 tot 15 zetels (van de 45 zetels in de Haagse raad) 'realistisch'. 'Daarmee kunnen we een plek in het stadsbestuur afdwingen', zegt De Mos.