Voldoende personeel gevonden: Theater Castellum in Alphen kan in januari tóch heropenen

Theater Castellum is gelegen aan het Rijnplein, midden in het centrum van Alphen aan den Rijn
Theater Castellum is gelegen aan het Rijnplein, midden in het centrum van Alphen aan den Rijn © Studio Alphen
ALPHEN AAN DEN RIJN - De mogelijke sluiting van het Alphense theater Castellum als gevolg van personeelstekort is van de baan. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. Er zijn voldoende nieuwe medewerkers geworven.
Afgelopen augustus luidde interim-directeur Leo Pot de noodklok. Omdat het theater opnieuw wordt aanbesteed door de gemeente en een nieuwe eigenaar krijgt, zochten veel personeelsleden hun heil elders en stapten over naar een andere baan. Pots opvolger, de kersverse interim-directeur Marcel 't Sas, heeft nieuwe werknemers aangetrokken.
Castellum is sinds vorig voorjaar gesloten vanwege een grote renovatie. De heropening werd in oktober 2020 uitgesteld omdat het pand niet aan alle brandveiligheidseisen voldeed. De eerste theater- en bioscoopvoorstellingen staan gepland voor 14 januari 2022.

Nieuwe exploitant

Tot nu toe heeft één kandidaat-exploitant zich gemeld bij de gemeente Alphen aan den Rijn, meldt wethouder Erik van Zuylen (GroenLinks) van cultuur. In november start de openbare aanbesteding. In de zomer van 2022 moet Castellum worden overgedragen van de gemeente naar de nieuwe eigenaar.