Rechtbank buigt zich over moord in Noordwijk: blijft Niels V. zwijgen?

Man (25) opgepakt voor dodelijke steekpartij in Noordwijk
Man (25) opgepakt voor dodelijke steekpartij in Noordwijk © Regio15
NOORDWIJK - De rechtbank buigt zich donderdag over een steekpartij in Noordwijk, waarbij de 33-jarige Solaine om het leven kwam. De vrouw zou zijn neergestoken in haar woning door haar ex-vriend, de 25-jarige Niels V. uit Noordwijkerhout. Tot nu toe wilde V. niets kwijt over de zaak.
Solaine wordt in de nacht van 13 op 14 februari neergestoken in haar huis aan de Abraham van Royenstraat in Noordwijk. Een medisch team probeert haar leven te redden, maar de vrouw overlijdt ter plekke aan haar verwondingen.
Niels V. wordt in de woning van Solaine aangehouden. De twee hebben een knipperlichtrelatie en V. blijft af en toen nog bij zijn ex slapen. 'Eerst woonde hij bij haar in huis, maar inmiddels niet meer. Ze spraken soms af', zegt een buurman.

Confronterend geluidsfragment

Waarom V. zijn ex-vriendin zou hebben omgebracht, is nog altijd onduidelijk. Hij heeft tot nu toe altijd gezwegen in de rechtbank. Of hij dat donderdag weer zal doen, is de grote vraag.
De rechtbank heeft aangekondigd dat er een geluidsfragment zal worden afgespeeld dat confronterend kan zijn voor de nabestaanden van Solaine. De zaak start om 9.00 uur.