Astrid Heijstee officieel benoemd als burgemeester van Kaag en Braassem

Astrid Heijstee
Astrid Heijstee © Studio Kaag en Braassem
KAAG EN BRAASSEM - Astrid Heijstee-Bolt is vanaf 3 november de nieuwe burgemeester van de gemeente Kaag en Braassem. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. De 50-jarige D66'er is nu nog wethouder en eerste locoburgemeester in de gemeente Weesp.
De nieuwe burgemeester was in juli al voorgedragen door de gemeenteraad en is nu officieel benoemd. Heijstee volgt Marina van der Velde op, die na bijna twaalf jaar afscheid neemt als burgemeester van de gemeente Kaag en Braassem. Van der Velde is de eerste burgemeester van de 27.300 inwoners tellende fusiegemeente Kaag en Braassem, die op 1 januari 2009 ontstond door de samenvoeging van de gemeenten Alkemade en Jacobswoude. Zodra de nieuwe burgemeester is benoemd, gaat Van der Velde met pensioen.
De zoektocht naar een nieuwe burgemeester leverde een recordaantal kandidaten op. In totaal hebben 35 mensen gesolliciteerd, 21 mannen en 14 vrouwen. 'Met 35 sollicitanten heeft Kaag en Braassem de meeste reacties op een burgemeestersvacature van de afgelopen zes jaar in Zuid-Holland', meldde de provincie.