Zoetermeerder probeert vuurwapen aan agent te verkopen; meerdere wapens ontdekt

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
ZOETERMEER - Een 36-jarige Zoetermeerder is woensdag aangehouden nadat hij een vuurwapen probeerde te verkopen aan agenten die zich voordeden als geïnteresseerde kopers. Dat meldt de politie vrijdag. Na zijn aanhouding doorzochten agenten de woning van de man, waar zij nog veel meer wapens vonden.
De politie kwam de Zoetermeerder op het spoor doordat iemand op internet een vuurwapen te koop aanbood. Een agent deed zich voor als geïnteresseerde koper en maakte een afspraak met de verdachte in Den Haag. Daarbij was ook nog een andere verdachte, een 34-jarige man uit Delft, aanwezig. Na betaling werden beide mannen opgepakt. Zij hadden op dat moment twee vuurwapens bij zich.
Naar aanleiding van de aanhouding doorzochten agenten de woning van de verdachte in Zoetermeer. Daar vonden zij niet alleen wapens, maar ook munitie, illegaal vuurwerk en wietplanten. De politie heeft beslag gelegd op de illegale spullen. De Zoetermeerder wordt deze vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De 34-jarige Delftenaar is inmiddels weer op vrije voeten.