'In The Army Now' van Bolland en Bolland duikt op in nieuwe seizoen The Crown

Rob Bolland
Rob Bolland © Omroep West
DEN HAAG - Het nummer 'In The Army Now' van Bolland en Bolland wordt nieuw leven ingeblazen. De hit van het Haagse duo duikt namelijk op in het vijfde seizoen van de succesvolle Netflix-serie The Crown. De bevestiging hiervan kreeg het Haagse duo donderdag per e-mail.
Hoewel het gaat om de coverversie van Status Quo is Rob Bolland verguld van trots: 'Dat vind ik gaaf, dat dingen een nieuw leven wordt ingeblazen. Gisteren kregen we een e-mail dat In The Army Now wordt gebruikt in het volgende seizoen van The Crown. Nou The Crown is The Crown. En een minuut lang. Nou dat vind ik best lang.'
'Ik kan niet anders zeggen dan dat ik trots ben, dat het nummer nog leeft. Helemaal in zo’n serie. Het is ook gebruikt voor The Simpsons en dat soort dingen. Dat vind ik geweldig. Daar heb ik altijd van gedroomd, dat dat soort dingen gebeuren.'

Status Quo

In The Army Now werd oorspronkelijk zelf opgenomen door Bolland en Bolland. Met name in Scandinavië werd het nummer een groot succes. In Finland en Noorwegen prijkte het bovenaan de hitlijst. In Zweden en Zuid-Afrika bereikte het respectievelijk de tweede en negende positie. In Nederland kwam het nummer niet verder dan de tipparade.
Jaren later scoorde de Britse band Status Quo alsnog een wereldhit met een coverversie. In eigen land haalde de single de tweede plaats in de UK Singles Chart en in Nederland had het meer succes dan het origineel: nummer 11. Voor het goede doel nam Status Quo in 2010 ook nog een nieuwe versie op met het Corps of Army Choir.

Nieuwe single

De Britse historische dramaserie The Crown is een van de populairste series op de streamingsdienst Netflix. In de hitserie wordt het leven van koningin Elizabeth II en de Britse Royal family gevolgd. Naar verwachting wordt het vijfde seizoen, dat zich afspeelt in de jaren negentig, in november 2022 uitgezonden. Daarin duikt dus de coverversie van In The Army Now van Status Quo op.
Rob Bolland, die ongeneeslijk ziek is, legt momenteel de laatste hand aan een nieuwe single, samen met zijn broer Ferdi Bolland. Daarnaast werkt hij ook nog aan enkele andere projecten. Hij vertelt hierover in een uitgebreid interview met Omroep West, dat later deze maand is te zien en te lezen.