Drie aanhoudingen bij Rijswijkse kermis voor wapenbezit

© Regio15
RIJSWIJK - Bij de kermis in Rijswijk zijn zaterdagavond drie jongens aangehouden die messen, een schaar en een bivakmuts bij zich hadden. Het gaat om jongens en mannen van 14 tot 25 jaar oud. De rest van de groep met wie het drietal was, is naar huis gestuurd door de politie. Al een paar dagen is de politie met veel mankracht aanwezig om de situatie rondom de kermis in goede banen te leiden. Zondag is de laatste dag van de kermis.
Vooral na afloop van de kermis wordt het op weekenddagen onrustig in de omgeving van het kermisterrein. Vrijdag werden al vier jongeren aangehouden, onder meer voor baldadigheid en het verstoren van de openbare orde. Er werd een ruit in gegooid en er ontstonden vechtpartijen.
Vorig weekend moest de kermis eerder sluiten na ongeregeldheden. De jaarlijkse kermis zou toen eigenlijk tot middernacht duren, maar rond 21.00 uur werd de sfeer op het Boogaardplein steeds grimmiger. Voor de politie reden om na overleg met de exploitant de kermis te sluiten. Ondernemers in het centrum sloten vorig weekend uit voorzorg (eerder) de deuren vanwege de overlast.
De politie heeft groepen jongeren weggestuurd
De politie heeft groepen jongeren weggestuurd © Regio15

'Dit soort bezoekers willen we niet'

De kermis in Rijswijk besloot vervolgens om meer beveiligers in te zetten en bij de ingang te gaan controleren op de coronapas. Toch verliep de uitloop van de kermis dit weekend niet in alle rust.
Het drietal dat is opgepakt met de verboden wapens zit nog vast en wordt verhoord. 'Dit soort bezoekers willen we op de kermis niet hebben natuurlijk. De kermis is er voor een leuk gezellig uitje en het is dan ook zeker geen plek om de openbare orde te verstoren', laat de politiewoordvoerder weten.