Man (48) opgepakt voor plaatsen speakers met babygeluid in vuilcontainers

© Regio15
ZOETERMEER - Een 48-jarige man is opgepakt als verdachte van het plaatsen van bluetooth-speakers met babygeluid in twee containers in Zoetermeer. Vanwege het babygeluid waren hulpdiensten meerdere keren urenlang bezig om de vuilcontainers te doorzoeken. De verdachte uit Zoetermeer is zaterdagavond in zijn woning opgepakt, meldt de politie. Ook was er een soortgelijke melding uit Rozenburg terug te leiden naar de man.
De hulpdiensten kregen tussen vrijdag en zaterdagochtend drie meldingen van babygeluiden uit containers. De hulpdiensten doorzochten de containers grondig en ontdekten speakers, waar babygehuil uit kwam. Rechercheurs namen de speakers in beslag en startten een onderzoek. Dat onderzoek leidde zaterdagavond naar de 48-jarige Zoetermeerder. Zijn rol wordt onderzocht.
Vrijdagmiddag kwam de eerste melding van babygehuil vanaf het Sanne van Havelteplein, diezelfde avond gebeurde dat ook in Rozenburg, bij Rotterdam. Zaterdagochtend meldden voorbijgangers in Zoetermeer opnieuw dat er gehuil van een baby uit een vuilcontainer kwam. Ditmaal aan de Van Stolberglaan.

'Misselijkmakende grap'

Om zeker te weten dat het niet daadwerkelijk om een baby ging, werden de containers binnenste buiten gekeerd. 'Dit kostte onnodig veel kostbare tijd en is niet zonder risico's', zegt de politiewoordvoerder. Hulpverleners waren urenlang bezig. 'We kunnen het risico natuurlijk niet lopen dat het echt om een baby gaat.'
De Zoetermeerse burgemeester Michel Bezuijen noemde het in een reactie 'een misselijkmakende grap'. Ook op social media zorgen de incidenten voor verontwaardigde reacties.