ME in actie na wedstrijd ADO tegen FC Den Bosch: vijf aanhoudingen

De ME moest in actie komen na de wedstrijd ADO Den Haag - FC Den Bosch
De ME moest in actie komen na de wedstrijd ADO Den Haag - FC Den Bosch © Regio15
DEN HAAG - De politie heeft zondagmiddag na de thuiswedstrijd van ADO Den Haag tegen FC Den Bosch vijf mensen aangehouden. Dat meldt de politie. Supporters van beide clubs zochten na afloop van de wedstrijd buiten het stadion de confrontatie met elkaar op.
Volgens een politiewoordvoerder was het tijdens de wedstrijd al wat onrustig in het stadion. Supporters van ADO zorgden er in de openingsfase van de wedstrijd voor dat het duel moest worden stilgelegd. Vanaf Midden-Noord, het vak met fanatieke aanhang, werd vuurwerk op het veld gegooid. De fans hielden spandoeken omhoog met teksten als 'KNVB maffia' en 'ze kunnen onze punten pakken, maar nooit onze trots'.
Eenmaal buiten het stadion moest de ME eraan te pas komen om de supporters van elkaar gescheiden te houden. De ME dreef de supporters in verschillende richtingen weg van het Cars Jeans Stadion. Na het vertrek van supportersbussen richting Den Bosch keerde de rust volgens de politie weer terug.

ADO zoekt toeschouwers

De politie hield vier mensen aan voor openlijke geweldpleging. 'Er werd met spullen gegooid en dingen vernield', aldus de politiewoordvoerder. En andere arrestant werd opgepakt vanwege belediging en openbare dronkenschap. Bij de aanhoudingen raakte één van de arrestanten gewond. Hij moest aan zijn verwondingen worden behandeld. ADO won de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch met 3-2.
ADO Den Haag hoopt met camerabeelden te achterhalen welke toeschouwers in de openingsfase van de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch (3-2) vuurwerk op het veld gooiden. 'Tijdens de wedstrijd zijn wij als club onaangenaam verrast door het wangedrag en de incidenten die in en rondom het Cars Jeans-stadion hebben plaatsgevonden', aldus ADO in een verklaring. 'Wij keuren de spreekkoren, het vuurwerk en de ongeregeldheden van een klein deel van de aanwezige personen in ons stadion af en distantiëren ons hiervan.' Met camerabeelden en een systeem voor spraakherkenning hoopt ADO de daders op te sporen. Zij kunnen een stadionverbod tegemoet zien.