Verdachten drillrapmoord Scheveningse Pier voor de rechter

De politie doet onderzoek bij de Pier
De politie doet onderzoek bij de Pier © Sennah Kalkman
DEN HAAG - Twee mannen van 21 staan maandag voor de rechter voor de dodelijke steekpartij op de Scheveningse Pier. Op een warme zomeravond in augustus vorig jaar kwam de 19-jarige Rotterdammer Cennethson 'Chuchu' Janga om het leven. Veel mensen waren op dat moment getuige van de steekpartij.
Op 10 augustus vond er op de pier een confrontatie plaats tussen twee drillrapgroepen uit Rotterdam en Amsterdam. Volgens het Openbaar Ministerie is de 19-jarige Cennethson toen door twee Amsterdammers doodgestoken. De 21-jarige Darrel L. wordt verdacht van de dodelijke steekwond in de borst. De andere verdachte, Roan W., zou Janga in zijn zij hebben gestoken.
Beide verdachten ontkennen te hebben gestoken. In een eerdere zitting verklaarde de advocaat van W. dat er geen bewijs is dat de Amsterdammer een stekende beweging heeft gemaakt. Maar de officier van justitie meende dat er wel degelijk geweld is gebruikt door W. Hij acht hem schuldig aan het medeplegen van doodslag.

Meerdere dagen

De rechtszaak tegen de twee verdachten duurt ten minste twee dagen. Dinsdag wordt de eis verwacht en dan komen de advocaten van de verdachten aan het woord. Woensdag is gereserveerd, mocht de rechtszaak uitlopen. Verslaggever Monica Overdijkink is in de rechtbank.