Recherche zoekt meer informatie over dood van Franklin (58) uit Delft

Franklin Windster op een foto bij de herdenkplek
Franklin Windster op een foto bij de herdenkplek © Omroep West
DELFT - De politie is nog dringend op zoek naar meer informatie over de dood van Franklin Windster uit Delft. De 58-jarige man overleed vorige week maandag nadat hij was neergestoken aan de Burgwal. De recherche komt graag in contact met getuigen, is op zoek naar camerabeelden en wil weten wie de verdachte voor of na het steekincident nog heeft gezien.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 12 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
De 58-jarige Franklin werd op maandagavond 4 oktober rond 20.30 uur meerdere keren gestoken op een galerij van zijn flat aan de Burgwal in het centrum van Delft. Hij heeft om hulp geroepen en mensen uit de buurt hebben alarm geslagen. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden Franklin niet meer redden; hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.
Wie weet meer over de dood van Franklin Windster? - Team West
De volgende dag is een verdachte aangehouden, die in beperkingen zit. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Donderdagavond hebben familie, vrienden en bekenden een emotionele stille tocht gehouden voor Franklin.
De tocht trok door het centrum van Delft
De tocht trok door het centrum van Delft © Omroep West

Druk op straat

Na het steekincident is de politie met een groot onderzoek begonnen en het rechercheteam is nog op zoek naar meer informatie. Het was die maandagavond zacht weer en het was nog druk op straat in het centrum van Delft. Om alles goed in kaart te kunnen brengen, komt de politie graag in contact met mensen die informatie hebben over het incident, of die iets bijzonders hebben gezien rond de flat aan de Burgwal. Ook camerabeelden uit die omgeving zijn welkom bij de politie.
De flat aan de Burgwal waar het slachtoffer woonde
De flat aan de Burgwal waar het slachtoffer woonde © Omroep West
Verder doet de recherche onderzoek naar het motief. Veel mensen omschrijven Franklin als een lieve, vrolijke man die iedereen hielp. Hij reed vaak op zijn fiets door Delft en veel mensen kenden hem. De politie weet inmiddels uit buurtonderzoek dat hij ook voor overlast kon zorgen en graag een biertje dronk. Het steekincident hoeft daar volgens de politie niks mee te maken te hebben, maar er wordt niets uitgesloten. Wie informatie heeft over het motief, wordt gevraagd zich te melden.

Man met gele jas op fiets

Daarnaast komt het onderzoeksteam graag in contact met mensen die de verdachte na het steekincident hebben gezien. Misschien is er gezien of hij alleen was, of samen met iemand anders.
Het gaat om een man met een donkere huidskleur en hij droeg een opvallende gele werkjas. Verder had hij een donkere fiets met veel tassen of plastic zakken bij zich, vermoedelijk een city- of mountainbike. Hij is weggegaan in de richting van de Nieuwe Kerk aan de Oude Langedijk. Wellicht heeft u hem iets zien weggooien of heeft u iets gevonden op de route die hij gelopen heeft.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem