Rotterdam The Hague Airport dicht voor opknapbeurt

Een vliegtuig stijgt op vanaf vliegveld Rotterdam The Hague Airport
Een vliegtuig stijgt op vanaf vliegveld Rotterdam The Hague Airport © ANP
DEN HAAG - Rotterdam The Hague Airport gaat eind dit jaar een aantal dagen en nachten dicht. Dit gebeurt omdat de luchthaven een opknapbeurt krijgt die in totaal een half jaar duurt. Vooral de kilometerslange taxibaan Victor is hard toe aan renovatie, meldt de luchthaven.
Tijdens het groot onderhoud worden onderdelen zoals asfalt, markeringen en verlichting vernieuwd. De werkzaamheden worden in drie fases uitgevoerd. Het luchtverkeer kan overlast van het onderhoud ondervinden omdat de taxibaan een aantal maanden minder beschikbaar is en toestellen moeten uitwijken naar een andere start- en landingsbaan. In de week van 29 november tot 5 december gaat de boel zelfs helemaal dicht. De luchthaven is dan alleen beschikbaar voor de politiehelikopter en de traumahelikopter.
Tijdens de kerstvakantie (25 december t/m 9 januari) liggen de werkzaamheden stil en is de luchthaven wel in bedrijf. Half april 2022 moet de renovatie klaar zijn.

Nieuwe vertrekhal

De luchthaven vernieuwde eerder al de vertrekhal, die sinds december 2020 weer open is en veel meer reizigers kan verwerken dan het oude gebouw uit 1970.
De luchthaven versoepelde onlangs de coronamaatregelen. Door het vervallen van de anderhalvemeterregel zijn bezoekers, ophalers en wegbrengers weer welkom in de terminal.