Leerlingen zingen Máxima toe bij verrassingsbezoek Haagse Beatrixschool

Koningin Máxima bezoekt de Beatrixschool in Den Haag
Koningin Máxima bezoekt de Beatrixschool in Den Haag © ANP
DEN HAAG - Koningin Máxima bracht woensdag een verrassingsbezoek aan de Koningin Beatrixschool in Den Haag. De christelijke school in de Schilderswijk doet mee aan de grootste schoolband van Nederland tijdens het jaarlijkse Kerstmuziekgala. Als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas nam Máxima een kijkje bij de leerlingen tijdens hun voorbereidingen op het evenement.
De koningin was in het muzieklokaal bij een deel van de muziekles aan groep 8b. Na afloop sprak Máxima kort met de kinderen over wat ze geleerd hebben.
Vervolgens nam ze deel aan een rondetafelgesprek met de directeur, leerkrachten en vakdocenten over de rol en meerwaarde van muziekonderwijs op de school, ook naar aanleiding van de coronapandemie. Bij het afscheid op het schoolplein zongen de leerlingen Máxima luidkeels toe.
Máxima op de Beatrixschool in Den Haag
Máxima op de Beatrixschool in Den Haag © ANP

Méér Muziek in de klas voor sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen

Net als voorgaande jaren doen weer twaalf scholen mee aan de band. De voorbereidingen brengen direct muziekonderwijs in de school. Vanwege corona waren er dit jaar geen voorrondes om deel te kunnen nemen aan de grootste schoolband. Méér Muziek in de Klas heeft door middel van hun partnerschap met het Jeugdeducatiefonds verschillende scholen uitgenodigd.
Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied.