Treinverkeer tussen Leiden en Schiphol weer volgens normale dienstregeling

Een intercitytrein van NS
Een intercitytrein van NS © Omroep West
LEIDEN - Vanaf ongeveer 06.00 uur 's ochtends op vrijdag rijden de treinen tussen Leiden Centraal en Hoofddorp volgens de normale dienstregeling. Door een defecte bovenleiding was het treinverkeer lange tijd ontregeld. Al sinds donderdagochtend reden er minder treinen op het traject, maar om 17.00 uur is de volledige dienstregeling stilgelegd. Aan het eind van de avond werd de dienstregeling voorzichtig weer opgestart.
Al vroeg in de ochtend was de bovenleiding bij station Sassenheim kapot gegaan. 'Daardoor kon er op één van de twee sporen al niet meer gereden worden. Doordat de situatie op station Sassenheim gevaarlijk werd is dat station ontruimd. Er stopten daar toen al geen treinen meer', aldus ProRail. 'Een inspecteur heeft vanmiddag ook de tweede bovenleiding gecontroleerd en heeft ook daar defecten geconstateerd. Daarom is nu besloten ook dat spoor buiten dienst te stellen.'
Door de kapotte leiding is de dienstregeling tussen Leiden en Hoofddorp, Amsterdam-Zuid en Leiden Amsterdam-Sloterdijk verstoord. Er wordt extra drukte verwacht op de omreisroute tussen Schiphol en Rotterdam Centraal. Er rijden als gevolg van de storing ook minder intercity's tussen Leiden Centraal en Den Haag Centraal.

Bussen en omreizen

Er worden bussen ingezet die stoppen op de stations Leiden Centraal, Sassenheim, Nieuw Vennep en Hoofddorp. Reizigers die naar Schiphol moeten kunnen ook omreizen via Haarlem.
Rond 06.00 uur 's ochtends op vrijdag begonnen de treinen weer volgens normale dienstregeling te rijden, iets eerder dan verwacht.