Instellingen

Kinderlokker (50) aangehouden voor ontucht met meerdere kinderen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Omroep West
WADDINXVEEN - Een 50-jarige man uit Waddinxveen is maandag opgepakt omdat hij vijf kinderen zou hebben bedreigd om hen tot ontuchtige handelingen te dwingen. In meerdere gevallen zou dit ook zijn gelukt. De man heeft volgens de politie inmiddels al verklaard in het verleden vaker op deze manier gehandeld te hebben.
De inwoner van Waddinxveen wordt ervan verdacht op twee momenten in september en oktober in Gouda en omgeving vijf kinderen lastig te hebben gevallen.
De afgelopen maanden werd de omgeving van Gouda opgeschrikt door diverse gevallen waarbij kinderen lastig werden gevallen. Zo werden er in oktober in Gouderak drie kinderen aangesproken toen zij op de Kattendijk fietsten, terwijl bij twee kinderen op het Veerstalblok hetzelfde gebeurde. In alle gevallen deed de onbekende man ongepaste voorstellen aan de kinderen.

Voorarrest verlengd

In september werden zeven kinderen in Gouda aangesproken door een man. Op basis van het destijds verspreidde signalement lijkt het om dezelfde verdachte te gaan, namelijk een man die tussen de 35 en 45 jaar oud werd geschat. Of de aangehouden 50-jarige man van (een deel van) deze zaken wordt verdacht is nog niet bekend.
De man uit Waddinxveen is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, waarna zijn voorarrest met veertien dagen is verlengd.