Instellingen

Dailisha krijgt na maanden bellen een nieuwe rolstoel: 'Ik kan eindelijk weer eens normaal zitten'

Dailisha ligt dagen achter elkaar op bed omdat haar rolstoel steeds kapot gaat
Dailisha ligt dagen achter elkaar op bed omdat haar rolstoel steeds kapot gaat © Omroep West
ZOETERMEER - Na maanden bellen, vele reparaties en een hoop gedoe, kreeg Dailisha Persaud woensdag goed nieuws: ze krijgt een gloednieuwe rolstoel. 'Ik ben superblij!'
De 22-jarige Dailisha is geboren met een open rug. Daardoor is zij afhankelijk van haar rolstoel, want zonder dit elektrische voertuig kan ze niets en ligt zij de hele dag in bed. Afgelopen vrijdag ging haar rolstoel voor de vijfde keer stuk in drie maanden. Voor de Zoetermeerse betekende dit dat ze weer aan haar bed gekluisterd was en voor de zoveelste keer moest bellen met de gemeente en Medipoint, de leverancier van de rolstoel, om hem te laten repareren.
Maar woensdag kreeg Dailisha een goed bericht: er wordt een spiksplinternieuwe rolstoel voor haar gemaakt. 'Ik ben dinsdag naar de ombudsman gestapt en er was veel media-aandacht voor mij en mijn rolstoel. En nu krijg ik een nieuwe rolstoel', vertelt Dailisha blij. 'Ik ben echt heel blij. Ik kan eindelijk weer eens normaal zitten', voegt zij opgelucht toe.

Andere rolstoelleverancier

Het duurt alleen wel nog eventjes voordat Dailisha de nieuwe rolstoel in gebruik kan nemen. 'Volgende week woensdag komt een andere rolstoelleverancier langs om een nieuwe rolstoel aan te meten.' In de tussentijd kan Dailisha wel gebruik maken van haar oude rolstoel. 'Woensdag heeft Medipoint mijn rolstoel gemaakt, zodat ik de komende tijd wel iets kan ondernemen totdat mijn nieuwe rolstoel wordt geleverd', legt Dailisha uit.