Bedrijfspand Leiden lange tijd dicht na schietpartij: 'Reële dreiging van geweld'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
LEIDEN - Een bedrijfspand aan de Flevoweg in Leiden is voor drie maanden gesloten door burgemeester Lenferink, omdat er sprake is van een 'reële dreiging van geweld'. Begin oktober vond daar een schietpartij plaats, waarbij een gewonde viel.
Direct na het incident sloot de burgemeester het pand aan de Flevoweg al voor twee weken. Nu is die periode verlengd, omdat uit politieonderzoek blijkt dat er een dreiging is van verder geweld. De schietpartij vond begin oktober plaats. Rond middernacht kreeg de politie een melding dat er schoten waren gehoord. Bij het pand trof de politie een aantal mensen aan, onder wie de gewonde.
Er zou sprake zijn geweest van een ruzie. Drie Leidenaren werden opgepakt. Het Openbaar Ministerie zegt dat de verdachten voorlopig in voorarrest blijven zitten. Zij worden verdacht van ontvoering, bedreiging met een wapen en verboden wapenbezit, meldt mediapartner Sleutelstad.

Al langer sprake van overlast

Ook staat op de tenlastelegging dat er met een wapen in de lucht geschoten is. De lijst wordt compleet gemaakt met poging tot doodslag, omdat er met een fles zou zijn geslagen op het hoofd van een persoon die ook tegen het hoofd zou zijn geschopt.
Rondom het pand is volgens de gemeente al langer sprake van overlast. Ondernemers op het bedrijventerrein voelen zich er sinds het schietincident onveilig. De sluiting van het pand duurt tot half januari volgend jaar.