Instellingen

Man vrijgelaten in zaak speakers met babygehuil in afvalbakken

© Regio15
ZOETERMEER - De 48-jarige man uit Zoetermeer die werd opgepakt omdat hij mogelijk iets te maken heeft met de bluetoothspeakers met babygehuil die in vuilniscontainers zijn gevonden, is vrijgelaten. De politie heeft de zaak nog in onderzoek en kan er niet meer over kwijt. Het is onbekend of de man nog steeds verdacht wordt van betrokkenheid.
De man werd afgelopen zondag opgepakt nadat hulpdiensten in de voorgaande dagen drie keer waren uitgerukt voor babygehuil in vuilcontainers. In die containers werden geen baby's gevonden, maar speakers. De recherche onderzocht de apparaten en kwam uit bij de verdachte.
Twee van de drie meldingen waren in Zoetermeer, de derde was in Rozenburg. Om zeker te weten dat het niet daadwerkelijk om een baby ging, werden de containers binnenstebuiten gekeerd. 'Dit kostte onnodig veel kostbare tijd en is niet zonder risico's', zei de politiewoordvoerder eerder. Hulpverleners waren urenlang bezig. 'We kunnen het risico natuurlijk niet lopen dat het echt om een baby gaat.' De Zoetermeerse burgemeester sprak van 'een misselijkmakende grap'.