Hefbrug Boskoop dicht voor inspectie

De hefbrug in Boskoop
De hefbrug in Boskoop © ANP
BOSKOOP - De hefbrug in Boskoop wordt zondag geïnspecteerd door de provincie Zuid-Holland. Dat betekent dat de brug dicht is voor verkeer. Ook kan er geluidsoverlast ontstaan.
De brug is afgesloten tussen 6.00 en 18.00 uur. Aan beide kanten van de brug worden telekranen neergezet, met daar omheen bouwhekken. Een inspecteur zal dan onder andere verschillende keren op de stalen constructie tikken, want kan leiden tot geluidsoverlast.
Het verkeer wordt zondag omgeleid over de N207, via Alphen aan den Rijn en Waddinxveen. Fietsers en voetgangers kunnen met een pontje naar de overkant. Tussen 10.00 en 10.30 uur gaat de brug even open voor het scheepvaartverkeer.

Constructie van de brug

De hefbrug in Boskoop heeft vorig jaar zomer al onderhoud gehad. Dat gebeurde nadat de brug in oktober 2019 plotseling werd gesloten omdat de constructie dreigde in te storten. Uit onderzoek van Omroep West bleek dat de provincie daar al in 2012 van op de hoogte was.
Het onderhoud van vorig jaar was bedoeld om de brug veilig te kunnen gebruiken tot 2024. Dan staat er groot onderhoud van de Boskoopse hefbrug op het programma.

Alle hefbruggen geïnspecteerd

Alle hefbruggen over de Gouwe worden jaarlijkse door de provincie geïnspecteerd. Daarbij wordt gekeken naar de staat ervan, zodat kan worden voorspeld wanneer er onderhoud nodig is.