Buurtbewoners geschokt na fatale tramaanrijding: 'Triest dat dit gebeurt'

Een vrouw legt bloemen neer bij de tramhalte Anthony Fokkersingel
Een vrouw legt bloemen neer bij de tramhalte Anthony Fokkersingel © Regio15
DEN HAAG - Buurtbewoners reageren geschokt op de fatale aanrijding in de Haagse wijk Ypenburg, waarbij een man vermoedelijk voor een tram werd geduwd door drie jongeren. De man overleed ter plekke. 'Het is triest dat dit gebeurt in deze wijk. Het wordt steeds erger lijkt het wel', reageert een bewoonster. Bij de halte zijn inmiddels de eerste bloemen neergelegd.
Omwonenden kregen rond 20.30 uur op maandagavond al gauw in de gaten dat er iets ergs was gebeurd. Het gerucht dat drie jongeren een andere man voor de tram zouden hebben geduwd verspreidt zich snel. 'Het was een hele consternatie hier: loeiende sirenes, brandweer, ambulances en heel veel politie', zegt een vrouw die naast de tramhalte woont. 'Het was al snel bekend dat het een zeer ernstig incident zou zijn. Sommige mensen die hier wonen hebben een forse schreeuw gehoord.'
Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden
Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden © Regio15
Zo ook een vrouw die dinsdagochtend op de tram staat te wachten. Ze hoorde maandagavond een meisje schreeuwen, vertelt ze tegen de NOS. 'Ik was in de woonkamer en ging naar de keuken om te kijken wat er was gebeurd.' Haar man is vervolgens buiten gaan kijken bij de tramhalte. 'Hij heeft die man gevraagd om hem te helpen, maar kon niets doen. Hij zat helemaal onder de tram. Heel ongelooflijk, ze hebben die man geduwd.'
Buurtbewoners geschokt nadat man vermoedelijk voor tram is geduwd

'Onvoorstelbaar en ondragelijk'

Net als zij, zijn ook andere buurtbewoners enorm geschrokken van de aanrijding. 'Als iemand echt geduwd is, is dat onvoorstelbaar en ondragelijk voor nabestaanden. Dat zal zeker in de wijk een nasleep krijgen', zegt de vrouw die naast de halte woont.
'Man voor tram RandstadRail geduwd door jongeren en overlijdt'
Een andere buurtbewoner noemt het 'niet iets wat je zomaar weer even wegstopt'. 'Dit houdt je enorm bezig. Ik hoop dat degenen die het hebben gedaan, worden gepakt. En daarbij de juiste straf krijgen, want ze hebben geen idee wat voor impact dit heeft', aldus de bewoonster. 'Ik sta er ver vanaf, maar de impact op de nabestaanden is enorm. Dat je 's avonds een belletje krijgt: het is klaar met je vader of opa.' Ook buurtbewoonster Marilyn Declercq zit vol ongeloof. 'En schrik en boosheid. Hoe halen ze het in hun hoofd', zegt ze.

Tot diep in de nacht

De hulpdiensten zijn tot diep in de nacht bezig geweest met het onderzoek bij de tramhalte Anthony Fokkersingel de Haagse wijk.