Medewerker Leids eethuis geslagen en bedreigd met vuurwapen en mes

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
LEIDEN - Een discussie over een al dan niet gestolen blikje drinken is uitgelopen op een flinke bedreiging. Een medewerker van een eethuis in Leiden is bedreigd met een mes en een vuurwapen. Ook heeft hij een vuistslag op zijn oog gekregen. De verdachte is gefilmd door camera's in het eethuis.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 19 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Een 32-jarige man uit Capelle aan den IJssel heeft zich woensdag 20 oktober gemeld bij de politie als verdachte.
Op zondagavond 22 augustus is de 32-jarige medewerker van eethuis Ak-Al aan de Stationsweg aan het opruimen. De zaak sluit om 22.00 uur en een kwartiertje daarvoor heeft hij buiten een bestelling meegegeven aan een klant. Als hij weer naar binnen gaat, staat er een man bij het restaurant, die een blikje Red Bull in zijn handen heeft.
De medewerker heeft het vermoeden dat de man het blikje uit de koelkast van het eethuis heeft gepakt en niet van plan is om die te betalen. Er ontstaat er een discussie tussen de twee, waarbij de man aangeeft dat hij de Red Bull ergens anders vandaan heeft. De medewerker en een collega zeggen meerdere keren dat hij moet vertrekken en dat de winkel gaat sluiten.

'Jij wilt een kogel'

De man blijft in discussie met de twee en loopt uiteindelijk met één van de medewerkers mee naar buiten. Daar wordt het slachtoffer bedreigd: de man zegt dat hij de volgende dag terugkomt om hem dood te schieten. 'Jij wilt een kogel', zegt hij in het Arabisch. Vervolgens pakt hij een mes en klapt die open. Ook doet hij zijn jas omhoog waardoor er een gedeelte van een vuurwapen is te zien.
Het slachtoffer schrikt en zegt dat de man het blikje Red Bull mag houden, als hij maar vertrekt. Maar voordat de man weg gaat, probeert hij de medewerker nog te slaan met het mes. Hij raakt hem niet, maar slaat hem vervolgens wel met een vuist tegen zijn oog. Daarna rent de man weg in de richting van station Leiden Centraal.