Pinner haalt 2000 euro van rekening 80-jarige vrouw

WASSENAAR - Een vrouw van 80 jaar uit Wassenaar is 2000 euro kwijt, nadat ze is opgelicht door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. Die heeft haar doen geloven dat haar pinpas opgehaald moest worden om een hack te voorkomen. Met die pas is vervolgens een transactie gedaan.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 19 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op zondagmiddag 4 juli wordt de vrouw gebeld door een onbekend nummer. Aan de telefoon is iemand die zegt van de ABN Amro bank te zijn. De rekening van de vrouw is mogelijk gehackt, houdt de zogenaamde bankmedewerker haar voor. Om de hack te voorkomen moet ze wat informatie geven: haar pincode, pasnummer en haar adres. De vrouw gelooft wat haar wordt verteld en geeft de gevraagde gegevens.
Dan geeft de bankmedewerker aan dat een collega haar pinpas en e.dentifier bij haar thuis komt ophalen en dat alles dan in orde komt. Even later staat er inderdaad een man voor haar deur. De vrouw is nog aan de telefoon en hoort van de bankmedewerker dat dat inderdaad de collega is. Ze geeft hem in goed vertrouwen de pas en de e.dentifier mee.
Wassenaarse vrouw slachtoffer van oplichters - Team West

2000 euro opgenomen

Niet veel later wordt het slachtoffer gebeld door iemand van de echte ABN Amro bank. Diegene geeft aan dat haar rekening is geblokkeerd in verband met een verdachte transactie. Er is 2000 euro opgenomen bij een automaat aan de Lange Kerkdam in Wassenaar.
Op beelden van de transactie is te zien hoe een donker getinte man het geld opneemt. Hij heeft kort krullend zwart haar en draagt een bril en een mondkapje. De man draagt donkere kleding, waaronder een trainingsbroek van Adidas.
De verdachte
De verdachte © Politie

Herkent u hem?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem