Slachtoffer steekpartij Voorhout sprak wildplasser aan, politie zoekt nog getuigen

Het slachtoffer wordt meegenomen op een brancard
Het slachtoffer wordt meegenomen op een brancard © Regio15
VOORHOUT - De politie heeft 'interessante informatie' in onderzoek over de steekpartij in Voorhout in de nacht van 17 op 18 september. Een 21-jarige man werd in zijn arm en buik gestoken door een jongen, nadat hij iemand anders had aangesproken op wildplassen. Het slachtoffer liep daarbij onder andere een geperforeerde darm op. Het onderzoek is nog in volle gang en de recherche is nog altijd op zoek naar meer getuigen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 19 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het slachtoffer is op vrijdagavond 17 september samen met een vriend en een vriendin naar de kermis in Voorhout geweest, op een terrein tussen het NS-station en de Jacoba van Beierenweg. Als de kermis om middernacht sluit, gaan de drie naar huis. Ze lopen over het Kerkzicht in de richting van het Klaprooshof. Het is dan net zaterdag 18 september geworden.
In de bosjes is op dat moment een jongen aan het wildplassen. De 21-jarige man spreekt hem daarop aan. De wildplasser zegt dat hij hem met rust moet laten en er ontstaat een discussie. Uiteindelijk stopt die woordenwisseling en de drie vrienden lopen door.

Gestoken met mes

Een stukje verderop, vlakbij de kinderboerderij aan het Klaprooshof, merken ze dat de wildplasser achter hen aan komt, samen met een andere jongen. Er ontstaat opnieuw een woordenwisseling tussen de 21-jarige aan de ene kant en de wildplasser en zijn vriend aan de andere kant.
Plotseling trekt die vriend ineens een mes en steekt het slachtoffer daarmee. Hij wordt geraakt in zijn arm en buik. De twee jongens rennen daarna weg in de richting van de kermis. De 21-jarige man wordt geholpen door zijn vrienden, die meteen de politie waarschuwen.
Dader van steekpartij in Voorhout nog gezocht, politie kreeg wel 'interessante informatie' - Team West

Pezen doorgesneden en geperforeerde darm

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Daar blijkt dat de pezen in zijn arm zijn doorgesneden en dat een darm is geperforeerd. Hij is meerdere keren geopereerd en is inmiddels weer thuis, waar hij minimaal zes weken moet herstellen.
In het onderzoek naar het steekincident is al met meerdere getuigen gesproken. Dat heeft al interessante informatie opgeleverd, dat wordt onderzocht, aldus de politie. Maar de recherche is op zoek naar meer mensen die iets weten of iets hebben gezien van het steken. Ook camerabeelden uit de omgeving van het Kerkzicht en het Klaprooshof zijn welkom bij de politie.

Eén aanhouding, steker nog gezocht

De politie heeft tot nu toe één aanhouding gedaan in deze zaak: de jongen die werd aangesproken op het wildplassen. Degene die heeft gestoken wordt nog gezocht. Het is mogelijk dat hij in de omgeving woont, omdat hij er snel bij was om met de wildplasser achter het slachtoffer aan te gaan. Maar omdat er die avond kermis was in Voorhout, kan het ook zijn dat hij daarom in de buurt was.
De politie heeft in ieder geval het vermoeden dat de steker iemand is uit de vriendengroep van de inmiddels aangehouden jongen. De verdachte is ongeveer 17 jaar oud en zo'n 1,85 meter lang. De jongen heeft een mager postuur, droeg donkere kleding en had een zwarte pet of muts op.

Mogelijk op kermis geweest

Het was vrijdagavond 17 september en het begin van de nacht van zaterdag de 18e druk in Voorhout vanwege de kermis. Het is goed mogelijk dat de verdachte ook op de kermis is geweest. Misschien is hij daar gezien, of is er gezien dat hij daar rond middernacht is vertrokken. De politie wil ook weten met wie hij was. Dit kan een groep geweest zijn. Wie daar informatie over heeft, wordt gevraagd zich te melden.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem