Drie tieners aangehouden voor fatale aanrijding door tram in Ypenburg

© Regio15
DEN HAAG - Drie jongens hebben zich bij de politie gemeld voor de fatale tramaanrijding bij de Rijswijkse Landingslaan maandagavond. Het drietal zou een man voor de tram hebben geduwd, waarna deze overleed.
Het slachtoffer kwam maandagavond rond 20.45 uur onder de tram terecht op de kruising van de Rijswijkse Landingslaan en de Anthony Fokkersingel in de Haagse wijk Ypenburg. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend, laat de politie dinsdag weten.
Volgens ooggetuigen zou het slachtoffer door drie jongens onder de tram zijn geduwd. De politie startte daarop een klopjacht in de omgeving, maar wist de drie verdachten niet aan te houden.

Alle verdachten zijn aangehouden

In de loop van de avond heeft een 15-jarige Hagenaar zichzelf gemeld bij het politiebureau. Dit voorbeeld werd dinsdag gevolgd door de andere verdachten. Het gaat om een 18-jarige Haagse man en nog een 15-jarige jongen uit Den Haag. Alle drie de verdachten zijn aangehouden en mogen op dit moment alleen contact hebben met hun advocaat.
Buurtbewoners reageren dinsdag geschokt op het dodelijke incident in hun wijk. 'Het is triest dat dit gebeurt in deze wijk. Het wordt steeds erger lijkt het wel', reageert een bewoonster. Bij de halte zijn inmiddels de eerste bloemen neergelegd.