Coach Delfts team dreigt zonnerace te missen door nieuwe reisbeperkingen

Zonnewagen TU Delft
Zonnewagen TU Delft © Vattenfall Solar Team
DELFT - Het Delftse studententeam dat deelneemt aan de Solar Challenge Morocco die maandag begint, dreigt het zonder teamcoach Marc Lammers te moeten doen. Marokkaanse luchtvaarmaatschappijen melden woensdag dat het vliegverkeer tussen Marokko en Nederland wordt stilgelegd ter bestrijding van de coronapandemie. Lammers lijkt de zonneautorace dus te moeten missen, laat een woordvoerder weten. Het team zelf is al ruim een maand in Marokko en kan met de auto die loopt op zonne-energie gewoon aan de start verschijnen.
Marokkaanse luchtvaarmaatschappijen melden op sociale media dat het vliegverkeer tussen Marokko en Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië om middernacht wordt stilgelegd. Volgens nieuwssite Le360 is dit vanwege het stijgend aantal nieuwe coronabesmettingen. Een Marokkaanse overheidsinstantie die het vliegverkeer regelt, heeft het nieuws bevestigd tegenover NOS-correspondent Samira Jadir.
Transavia zegt nog te onderzoeken wat het verbod voor de maatschappij betekent.
Oud-hockeybondscoach Lammers, sinds 2017 actief bij het Delftse Vattenfall Solar Team, zou zaterdag naar Marokko vliegen. Dat lijkt dus in het water te vallen. De teamcoach zegt 'alle vertrouwen' te hebben in het raceteam. 'De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat dit team zeer goed in staat is om zelfsturend te werken', aldus de teamcoach.