Slachtoffer dodelijke tramaanrijding is Poolse man

© Regio15
DEN HAAG - De man die maandagavond in de Haagse wijk Ypenburg overleed nadat hij vermoedelijk voor een tram is geduwd, is een 39-jarige man met de Poolse nationaliteit. Dat meldt de politie woensdag. Eerder werd al bekend dat het slachtoffer geen vaste woon- of verblijfplaats had.
Een stapel bloemen bij de tramhalte op de Rijswijkse Landingslaan herinnert woensdag nog aan de aanrijding. Volgens ooggetuigen werd de man door drie jongens voor de tram geduwd. De politie doet hier nog onderzoek naar. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
Bij de tramhalte in Ypenburg zijn bloemen neergelegd
Bij de tramhalte in Ypenburg zijn bloemen neergelegd © Omroep West
De verdachten melden zich later bij de politie. Het gaat om twee 15-jarigen en een 18-jarige Hagenaar. Ze zijn aangehouden. De tramchauffeur is opgevangen door de politie en door personeel van het Haagse vervoersbedrijf HTM. Getuigen hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen.

Geschokt gereageerd

Buurtbewoners hebben geschokt gereageerd op het overlijden van de 39-jarige man. 'Het is triest dat dit gebeurt in deze wijk. Het wordt steeds erger lijkt het wel', zei een bewoonster eerder tegen Omroep West.