Zware windstoten in regio: boom op bushokje en tram tijdelijk omgeleid

In Delft heeft een boom de bovenleiding van tram 1 beschadigd
In Delft heeft een boom de bovenleiding van tram 1 beschadigd © Regio 15
REGIO - Door zware windstoten zijn vanmorgen op verschillende plekken in de regio bomen en borden omgewaaid. Tussen Scheveningen en Delft rijden tijdelijk geen trams omdat er een boom op de bovenleiding dreigde te beschadigden. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de provincie, vanwege windstoten tot 100 kilometer per uur.
In Delft dreigde een boom op de bovenleiding van tram 1 te vallen, tussen de Pierre van Hauwelaan en de Buitenhofdreef. De brandweer heeft de boom weggehaald en de tram rijdt weer. Wel is er nog sprake van vertraging.
In de Thorbeckelaan in Den Haag was de brandweer druk met een boom die op de weg was gevallen. De omliggende straten waren tijdelijk afgesloten. In Wassenaar waaiden bomen om in de Starrenburglaan en Van Cranenburchlaan. In Krimpen aan de Lek viel vanmorgen vroeg een boom op een bushokje aan de Hoofdstraat. Het bushokje liep flinke schade op.
In Krimpen aan de Lek viel een boom op een bushokje
In Krimpen aan de Lek viel een boom op een bushokje © AS Media
Code geel in de provincie geldt tot 17.00 uur dondermiddag vanwege zware windstoten van 75 kilometer per uur, vooral tijdens zware buien. In de kustgebieden worden windstoten verwacht van 80 tot 90 kilometer per uur. Begin van de avond neemt de wind naar verwachting af.

Veel regen

Omroep West-weerman Huub Mizee waarschuwde donderdagochtend ook voor veel regen. 'Zo'n 20 tot 25 millimeter.' Omdat de bomen nog vol in blad staan, is er risico dat takken afbreken. 'Dat kan gevaar opleveren voor fietsers en wandelaars', waarschuwt de weerman. 'En het wordt donderdag aanmerkelijk kouder dan afgelopen dagen. Nog maar zo'n 11 graden overdag.'