Medewerkers supermarkt vinden drugs tussen bananen: 'Het maakt me best bang'

Magazijn waar de drugs zijn gevonden
Magazijn waar de drugs zijn gevonden © Omroep West
DEN HAAG - Medewerkers van een supermarkt aan de Haagse Waldorpstraat hebben woensdagochtend drugs gevonden in een levering bananen. Naar aanleiding hiervan belde de eigenaar meteen te politie, die de drugs vervolgens heeft verwijderd.
Toen de supermarkteigenaar geschokte berichten en foto's ontving van zijn medewerkers die ter plaatse de levering aan het uitpakken waren, drong de situatie niet gelijk door. 'Ik begreep er niks van, ook niet toen ik de foto's zag', zegt de eigenaar, die anoniem wil blijven, tegen mediapartner Den Haag FM. Eenmaal ter plaatse heeft hij samen met de leverancier de politie ingelicht.
Agenten met steek- en kogelwerende vesten bewaakten het pand terwijl de politie de bananendozen met drugs in beveiligd transport laadde. Deze zullen op een onbekende locatie worden vernietigd.

Bananendozen vaker gebruikt voor drugstransport

Waarschijnlijk was het de bedoeling van de criminelen dat de drugs op een eerder moment tussen de lading uit zouden worden gepikt door zogenoemde 'uithalers'. Dit is niet gelukt, waardoor het uiteindelijk bij de supermarkt is afgeleverd.
De bananen zijn voorlopig niet voorradig.
De bananen zijn voorlopig niet voorradig. © Omroep West
De eigenaar zegt zeer geschrokken te zijn, al geeft hij aan dat het bananentransport bekend zou staan om dergelijke praktijken. 'Bananen komen vaak uit Colombia of Costa Rica. Drugs in bananendozen worden weleens vaker onderschept in de haven of het wordt gevonden bij grote supermarktketens. Ik had nooit gedacht dat ik het bij ons zou tegenkomen.'

'Het maakte me best bang'

De politie heeft de eigenaar op het hart gedrukt direct alarm te slaan bij een verdachte situatie. 'Het maakt me best bang dat de drugs hier terecht zijn gekomen, maar ik moet ze gelijk waarschuwen bij vreemde telefoontjes of vreemde mensen aan de deur. Dan zijn ze er binnen een paar minuten.'
Ook de leverancier reageerde geschokt op de vondst. De politie onderzoekt aan wie de betreffende bananendozen nog meer zijn geleverd.