Bouwer gaat zonnepanelen controleren na branden in Delft

De zonnepanelen zijn grotendeels gesmolten
De zonnepanelen zijn grotendeels gesmolten © Regio15
DELFT - Aannemer BAM gaat de zonnepanelen en montage controleren in de Wissingstraat in Delft. De zonnepanelen van een woning daar vlogen tot twee keer toe in de brand. Er werd daarom door bewoners gevreesd dat de panelen verkeerd zijn gemonteerd en mogelijk niet van goede kwaliteit zijn.
De BAM laat weten dat zij de zonnepanelen gaan controleren vanwege de onzekerheid die is ontstaan over de installatie. In de Klinkerbuurt, de nieuwbouwwijk in Delft waar de Wissingstraat ligt, ontstond na de twee branden angst voor nieuwe gevallen van brand.
In overleg met de bewoners is daarom besloten om de onderconstructies en omvormers van 56 woningen in de wijk te controleren en waar nodig te herstellen. Vanaf donderdag 21 oktober start de bouwer met het controleren, de werkzaamheden zullen tien weken gaan duren.

Steekproef bij nieuwere woningen

Een aantal woningen in de wijk die later is gebouwd dan de eerdere woningen, wordt alleen door een steekproef gecontroleerd. 'Vanwege de gevoelens van onveiligheid die bij bewoners is ontstaan, hebben we daarom besloten preventief de montage van twaalf woningen, één per blok, alsnog te controleren', vertelt een woordvoerder.
De BAM zegt verder dat bij de nieuwere woningen andere zonnepanelen zijn gelegd, met een ander systeem van een ander merk. Ook geeft de bouwer aan dat deze zonnepanelen zijn gelegd door een andere installateur.