Treinverkeer dit weekeinde op z'n gat voor extra treinen vanaf december

De trein tussen Gouda en Alphen aan den Rijn
De trein tussen Gouda en Alphen aan den Rijn © ANP
REGIO - Sinds vrijdagochtend rijden er - tot het einde van dit weekend - geen treinen tussen Leiden en Woerden, en niet tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. De NS zet bussen in om reizigers alsnog naar de verschillende stations langs de twee trajecten te brengen.
Vanaf 13 december gaan er tijdens de ochtend- en avondspits vier treinen per uur rijden tussen Leiden en Utrecht in plaats van de huidige twee. Om dat mogelijk te maken wordt onder andere een wissel vervangen en wordt het perron op het NS-station van Alphen ingekort om een nieuw sein te kunnen installeren.
De dienstregeling moet aankomende maandag weer als gebruikelijk worden opgestart.
Hoe ziet de huidige dienstregeling eruit? Ieder half uur rijdt een trein tussen Leiden - via Alphen en Bodegraven - en Utrecht. Tijdens de ochtend- en avondspits zijn dat er van Leiden naar Alphen en vice versa vier. Vanaf 13 december rijden de spitstreinen tussen Leiden-Alphen door naar Utrecht, waardoor er een kwartiersdienst tussen Leiden-Utrecht ontstaat. De extra treinen tussen rijden tussen 06.00 en 10.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur. Tussen Alphen en Gouda rijden er op doordeweekse dagen tot 20.00 uur vier treinen per uur, daar verandert in de nieuwe dienstregeling niets.