Verdachte (15) fatale tramaanrijding blijft langer vastzitten

© Regio15
DEN HAAG - De 15-jarige jongen die een Poolse man onder de tram zou hebben geduwd in de Haagse wijk Ypenburg blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten. Zijn voorarrest wordt met 14 dagen verlengd. Maandagavond kwam een 39-jarige dakloze Pool om het leven toen hij onder een tram terecht kwam. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat de jongen het slachtoffer geduwd heeft.
De verdachte was maandagavond met twee andere Hagenaars van 15 en 18 op stap. De twee anderen zijn inmiddels vrijgelaten, omdat volgens het OM duidelijk is dat zij de man niet geduwd hebben. Wel worden zij mogelijk nog vervolgd omdat ze het Poolse slachtoffer achter hebben gelaten na het ongeluk en met de 15-jarige hoofdverdachte zijn gevlucht. Kort na de aanrijding hebben de drie zich alsnog gemeld bij de politie.
De 15-jarige jongen wordt verdacht van doodslag. Volgens het OM moet hij zich bewust zijn geweest van de aankomende tram. 'Door het slachtoffer op dat moment te duwen heeft de jongen willens en wetens het risico op het vallen en overlijden van de man aanvaard.' Uit het onderzoek komt naar voren dat het slachtoffer de jongens voorafgaand aan de aanrijding meerdere keren opzocht, stelt het OM.