Twee vrouwen die bejaarde beroven van A4 geplukt

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © John van der Tol
OUDE WETERING - De politie heeft twee vrouwen aan de kant gezet op de A4 bij afrit Oude Wetering. Ze worden verdacht van het beroven van een 79-jarige man uit Haarlem. Door een ANPR-camera met kentekenherkenning kwamen agenten het stel op het spoor, al was de bestuurster in eerste instantie niet van plan om te stoppen.
De ANPR-camera op de A4 in Hoofddorp gaf vrijdagochtend een hit dat de bewuste auto gecontroleerd moest worden, meldt de politie zaterdag. Maar toen agenten het stopteken gaven, reed de bestuurster van de auto gewoon door. Uiteindelijk werd de auto aan de kant gezet.
De twee vrouwen (49 en 57 jaar) in de auto waren afkomstig uit Rosmalen. Ze hadden een portemonnee en een paspoort bij zich van de 79-jarige Haarlemmer. Volgens de politie bleek de man kort daarvoor bestolen middels een babbeltruc.

Groot geldbedrag

Via de babbeltruc waren de vrouwen eerder die vrijdagochtend de woning van de Haarlemmer binnengekomen. De ene vrouw had de man aan de praat gehouden terwijl de andere een groot geldbedrag en persoonlijke bezittingen meenam. De vrouwen zijn aangehouden en de politie doet verder onderzoek.