Hond in beslag genomen die maanden op dak leefde

© Wijkagent Rijswijk
RIJSWIJK - De politie heeft een hond in beslag genomen die al maanden op een drassig dak leefde in Rijswijk. Volgens de politie werd de hond verwaarloosd. De eigenaar krijgt een proces-verbaal en de officier van justitie zal een beslissing nemen over de hond.
De grote, witte hond werd de afgelopen tijd meerdere keren gezien op het dak van een bedrijf aan de Cobbenhagenstraat in de kantorenwijk Plaspoelpolder in Rijswijk. De hond zat daar zonder beschutting in de storm, regen en kou, zo merkten oplettende Rijswijkers op. Meerdere mensen deden melding van de hond, waarna de politie de hond redde met behulp van de brandweer.
© Winonah de Haas
De dierenpolitie is in de zomer al een eerste keer bij de hond wezen kijken. De houder van het dier vertelde de agenten dat de eigenaar van de hond in het buitenland zat en dat de hond daarom tijdelijk op het dak zat. De houder van de hond kreeg toen te horen dat er minimaal een goed hok voor het beestje moest komen.

Situatie verbeterde niet

Bij hercontroles bleek dat de situatie voor de hond niet verbeterde en dat de eigenaar ook helemaal niet in het buitenland zat. Voor de officier van justitie reden om de hond in beslag te nemen. De officier zal nu moeten beslissen of het dier terug moet naar zijn eigenaar of dat er een andere oplossing wordt gezocht. De hond zou volgens de politie een Alabai zijn, een soort Aziatische herder.