Instellingen

Straatrover dumpt buitgemaakte tas een stukje verderop

Een deel van de inhoud van de tas lag op straat
Een deel van de inhoud van de tas lag op straat © Politie
RIJSWIJK - Een 23-jarige vrouw is in Rijswijk slachtoffer geworden van een gewelddadige straatroof, waarbij haar tas en haar koptelefoon zijn gestolen. De tas is kort daarna met een deel van de inhoud teruggevonden. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van de beroving of het achterlaten van de tas.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 26 oktober. Meer zaken zijn hier te vinden.
De vrouw fietst op zondag 3 oktober rond 19.00 uur over de fietsbrug over het spoor aan de Van Vredenburchweg in Rijswijk. Ze komt uit de richting van de Prinses Beatrixlaan en ziet op de brug een man staan met een blauwe plastic tas in zijn handen.
Als ze de man wil passeren, houdt hij haar tegen. In eerste instantie hoort ze hem niet, want ze heeft haar koptelefoon op. Maar al snel is duidelijk dat hij de koptelefoon en haar tas wil hebben. Die geeft ze niet direct af, en hij begint de vrouw te duwen en te slaan. Ze valt en hij gaat er vandoor met haar spullen.
De fietsbrug over het spoor aan de Van Vredenburchweg in Rijswijk
De fietsbrug over het spoor aan de Van Vredenburchweg in Rijswijk © Omroep West

Tas teruggevonden

De straatrover is via een wenteltrap vanaf de fietsbrug naar beneden gevlucht. Daarna is hij waarschijnlijk via het Kruisvaarderspark naar de Prinses Beatrixlaan gelopen, want bij een van de bankjes langs die route is later de tas van de 23-jarige vrouw teruggevonden. Een deel van de inhoud daarvan lag over het pad verspreid.
De verdachte is een man van tussen de 16 en 20 jaar oud en ongeveer 1,70 tot 1,80 meter lang. Hij heeft donkere ogen en een bleke huid. Hij droeg een donkere gewatteerde jas met capuchon, een joggingbroek en een groen mondkapje. Verder had hij donkere schoenen en handschoenen aan. Hij sprak gebrekkig Nederlands.
De politie komt graag in contact met mensen die denken te weten wie dit is, of die iets hebben gezien van de beroving die zondagavond 3 oktober. Ook getuigen van het achterlaten van de tas in het Kruisvaarderspark zijn welkom.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem