Wilde achtervolging van Gouda naar Maarssen, automobilist gearresteerd

GOUDA - Een wilde achtervolging die dinsdagavond begon bij Gouda is geëindigd in het Utrechtse Maarssen. Een 29-jarige automobilist uit Hilversum die volgens de politie 'zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde' en 'de verkeersveiligheid ernstig in gevaar bracht' is aangehouden. In zijn auto lag vuurwerk en een nepvuurwapen.
De politie kreeg rond 21.30 uur via de ANPR-camera's boven de weg een melding dat er een auto reed, waarvan de bestuurder geen rijbewijs zou hebben. Op de A12 bij Gouda kreeg de man een stopteken, maar hij negeerde die. De man reed met hoge snelheid over de snelweg naar Utrecht. Volgens RTV Utrecht zijn er bij de achtervolging snelheden van 190 kilometer per uur gehaald.
De auto kwam uiteindelijk rond 22.00 uur tot stilstand in een woonwijk in Maarssen. De Utrechtse politie kon de man daar aanhouden. Op een filmpje van de achtervolging is te zien dat ruim tien politieauto's achter de auto aanrijden. Ook de politiehelikopter werd ingezet.

Vuurwerk en nepvuurwapen

In de auto vonden agenten een nepvuurwapen en een hoeveelheid vuurwerk. De 29-jarige verdachte is meegenomen naar het politiebureau en de recherche doet verder onderzoek naar de zaak.