Negen jaar cel voor man die zijn vriendin doodstak in Noordwijk

NOORDWIJK - De 25-jarige Niels V. uit Noordwijkerhout is veroordeeld tot negen jaar cel voor doodslag op zijn vriendin Solaine Stiven Hipolito. De rechtbank in Den Haag vindt bewezen dat hij in de nacht van 13 op 14 februari van dit jaar de 33-jarige Cubaanse heeft doodgestoken in haar woning. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
De steekpartij vond plaats in een flatwoning aan de Abraham van Royenstraat in Noordwijk. Het tweetal had al langere tijd een knipperlicht-relatie, die op dat moment weer aan was. Op zaterdag 13 februari ging de verdachte wat drinken met vrienden. Solaine gaf hem te verstaan dat hij niet naar haar hoefde te komen als hij dronken was, maar dat deed hij toch. Hij wilde iets uitpraten. Zowel de verdachte als het slachtoffer namen dat gesprek op met hun telefoon.
Op de opname van Solaine's telefoon is vervolgens te horen hoe V. steeds bozer wordt en uiteindelijk een mes uit het messenblok in de keuken pakt en het slachtoffer uitscheldt voor 'kankerwijf'. Daarna is te horen dat het slachtoffer twee keer luidkeels gilt, en uiteindelijk is te horen dat de verdachte 112 belt. Voor de rechtbank is de opname duidelijk bewijs dat V. de dader is, en dat hij zich bewust was van zijn daad, omdat hij direct na de steekpartij zegt 'sst, sst, Sol het komt goed'.

Toerekeningsvatbaar

Volgens de rechtbank is V. volledig toerekeningsvatbaar. Dat hij ADD heeft en die avond dronken was, is niet van invloed geweest op zijn handelen. Verder heeft hij opzet gehad bij de dood van het slachtoffer, door haar meerdere malen diep in haar rug te steken, waarbij hij onder meer een long raakte. 'Het is bekend dat de rug een kwetsbaar deel van het lichaam is', aldus de rechtbank. Dat de verdachte was overmand door emoties, gaat er bij de rechtbank niet in.
'Ze werd gedood in haar eigen huis, op de plek waar ze veilig had moeten zijn', aldus de rechtbank. V. moet de moeder van Solaine een schadevergoeding van ruim 17.000 euro betalen. De advocaat van de jongeman zal later beslissen of er eventueel een hoger beroep volgt. Dat moet binnen twee weken worden aangetekend.