Definitief geen veelbesproken vierde veld voor Leidse hockeyclub

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
LEIDEN - De Leidse hockeyclub Roomburg krijgt geen vierde hockeyveld. Daarmee komt de gemeente uiteindelijk toch tegemoet aan de uitslag van een referendum, waarbij een grote meerderheid van de Leidenaren tegen de aanleg van dat extra veld stemde.
In een brief aan de gemeenteraad schrijft de Leidse wethouder Paul Dirkse dat er geen meerderheid is voor welke variant dan ook om het vierde veld mogelijk te maken, meldt mediapartner Sleutelstad.
Ondanks de uitslag van het referendum in maart kwam de wethouder met alternatieve plannen om een extra hockeyveld toch mogelijk te maken. Hij wilde schuiven met clubs om meer ruimte te maken voor de hockeyclub. Maar begin september bleek dat er voor geen van de andere locaties een meerderheid was in de gemeenteraad.

Nog steeds de wens

De gemeenteraad heeft nog steeds de wens om uitbreiding van de hockeyclub mogelijk te maken. Maar zolang er nog geen variant is die op een meerderheid kan rekenen, onderneemt de wethouder geen actie meer.
Het vierde veld zou een oplossing moeten zijn voor het grote ledenaantal van hockeyclub Roomburg. Maar ongeruste buurtbewoners dwongen een referendum af en het was dus aan de Leidenaren om de komst van een vierde veld weg te stemmen of juist niet. Een meerderheid van Leidenaren stemde tegen, omdat ze het park groen willen houden en vinden dat het hockeyveld te duur is.

Speerpunt in verkiezingen

De uitbreiding van de club wordt nu mogelijk een speerpunt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Verschillende partijen hebben al voorkeuren voor een manier om de hockeyclub toch te helpen aan een extra veld.