Ligt de woonboot van het jaar in Oud Ade? 'Ik geniet elke dag'

Panoramaraam
Panoramaraam
OUD ADE - Monique van der Poel uit Oud Ade heeft haar droom werkelijkheid zien worden aan het Vennemeer: het bouwen van een woonboot met panoramazicht over het water en ook nog eens volledig energieneutraal. Ze maakt nu kans op de titel: woonboot van het jaar. 'Eigenlijk is de nominatie van woonboot van het jaar een bekroning op het werk', zegt Van der Poel.
Samen met haar zussen, broers en een bevriende architect heeft ze de oude woonboot volledig verbouwd tot een grotere en duurzamere woonboot. 'Met een warmtepomp die gebruik maakt van het water van het Vennemeer en zonnepanelen op het dak is het een hele duurzame boot geworden', zegt de bewoonster.
Monique bouwde haar eigen klimaatneutrale droomwoonboot
Het panoramaraam dat over bijna de gehele lengte van de boot doorloopt, lijkt wel een levend schilderij. Ze kiest bewust om geen gordijnen op te hangen. 'Ik geniet zo elke dag, zelfs met het bakken van een eitje, van buiten', zegt ze. Dat betekent dus ook dat mensen van buiten de gehele dag naar binnen kunnen kijken door het megaraam, ook in de slaapkamer en badkamer.
Monique van der Poel
Monique van der Poel

'Ik gun mensen dat uitzicht op mij'

'Dat mensen met een verrekijker gaan staan om naar binnen te kijken? Ach... dat gun ik die mensen, als zij een uitzicht op mij willen, dan mag dat. Als dat je leven mooier maakt om met een verrekijker naar mij te kijken. Daar ben ik hartstikke blij mee', lacht Van der Poel. De woonboot van het jaar-verkiezing wordt georganiseerd door een woonboot vaktijdschrift. Vrijdag wordt bekend gemaakt of ze heeft gewonnen.