Minister ziet politie-inval: zes verdachten geblinddoekt en opgepakt

Demissionair minister van justitie Ferd Grapperhaus praat met omstanders en politieagenten
Demissionair minister van justitie Ferd Grapperhaus praat met omstanders en politieagenten © VRPress
DEN HAAG - Demissionair minister van justitie Ferd Grapperhaus (CDA) was donderdagavond aanwezig bij een politieactie bij een woning aan de Holtenstraat in Den Haag. Zes personen zijn daarbij aangehouden en geblinddoekt afgevoerd. Volgens een politiewoordvoerder hebben de aanhoudingen te maken met een lopend onderzoek naar ernstige overlast.
De inval vond plaats rond 19.30 uur. Ook de douane en hondenbrigade waren aanwezig. In de woning zijn drugs, geld en een steekwapen gevonden en in beslag genomen. 'In de Holtenstraat is al langere tijd dit soort overlast. Zo zijn er bijvoorbeeld signalen dat er gehandeld wordt in drugs. Dit heeft een negatief effect op de leefbaarheid in dit gebied.' Vandaar dat de integrale actie werd gehouden.
De aanwezigheid van minister Grapperhaus bij de inval stond in het kader van een werkbezoek aan de politie. Eerder op de dag was de minister al aanwezig bij een grote verkeerscontrole op het parkeerterrein van het Zuiderpark. Daar werden honderden voertuigen gecontroleerd.

Acht aanhoudingen en 84 boetes

Er werd gecontroleerd op openstaande straffen of achterstallige belastingen. Er zijn 84 bestuurders die een boete hebben gekregen voor het overtreden van verschillende verkeersregels. Daarvan hadden tien personen geen rijbewijs en acht personen zijn aangehouden het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs.
Tijdens de verkeerscontrole zijn ook verschillende goederen in beslag genomen zoals illegale medicijnen, lachgas, namaakmerkkleding en een slagwapen. Ook zijn er valse geldbiljetten in beslag genomen en is er een gestolen auto gevonden.