TU Delft derde tijdens Solar Challenge in Marokko: 'Nu eerst bier'

Nuna11 komt over de streep bij de kwalificatie
Nuna11 komt over de streep bij de kwalificatie © Jorrit Lousberg/Vattenfall Solar Team
DELFT - Studenten van de TU Delft zijn er niet in geslaagd om de Solar Challenge 2021 te winnen. Het Delftse Vattenfall Solar Team eindigde vrijdag op de derde plek. Solar Team Twente ging er met de winst vandoor.
Tijdens de race moesten deelnemers 2500 kilometer door de Sahara en het hooggebergte van Marokko rijden met wagens op zonne-energie. 'We hebben het maximale gehaald uit het team en de auto. Ik ben supertrots op dit team en we kunnen alleen maar tevreden zijn met het resultaat', aldus teamcaptain Christiaan Wiers van de TU Delft.
'De afgelopen anderhalf jaar hebben we keihard gewerkt voor deze race en er alles voor opzijgezet', vervolgt hij. 'Het was een ongelooflijke ervaring. Nu eerst een paar biertjes drinken.'

Geveld door buikgriep

Het zat de teamleden van het Delftse team niet mee. Hun zonneauto Nuna11 presteerde niet naar behoren en meer dan de helft van de teamleden werd donderdag geveld door buikgriep.
Sinds zondag werd iedere dag zo'n 500 kilometer gereden. Het Twentse team behaalde gemiddeld de snelste tussentijden. In de slotetappe van vrijdag kwam de leidende de positie van het Solar Team Twente, met studenten van Hogeschool Saxion en Universiteit Twente, niet meer in gevaar. Het Belgische Agoria, verbonden aan de Universiteit van Leuven, eindigde op de tweede plek.