Jongen (14) overleden door koolmonoxide in Den Haag

DEN HAAG - Een 14-jarige jongen uit Den Haag is zaterdagmiddag overleden nadat hij werd gevonden in een woning met een hoge concentratie koolmonoxide aan de Melis Stokelaan in Den Haag. Dat meldt de politie. Er wordt nog onderzoek gedaan naar het incident.
Na de ontdekking van koolmonoxide in een portiekflat zaterdag, werden zeven mensen naar het ziekenhuis gebracht. Het ging om twee bewoners en om vijf politieagenten die de getroffen woning hebben ontruimd.
Het 14-jarige slachtoffer is in het ziekenhuis overleden. De andere bewoner ligt volgens een woordvoerder van de politie nog in het ziekenhuis. Het is niet duidelijk of het slachtoffer nog in levensgevaar is. De vijf agenten konden na controle hun dienst voortzetten.

Forensisch onderzoek

De brandweer liet rond 16.00 uur weten dat alle drie de woningen zijn geventileerd en dat er geen koolmonoxide meer aanwezig is. Volgens de politie is het nog onduidelijk wat de hoge concentratie koolmonoxide heeft veroorzaakt. Forensisch specialisten doen daarom nog onderzoek.
Volgens de brandweer staat koolmonoxide bekend als 'een sluipmoordenaar'. 'Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben', zo staat er op de website van de brandweer. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld elf personen door koolmonoxidevergiftiging. Nog eens honderdvijftig mensen belanden in het ziekenhuis.