Bestuurder onder invloed negeert afzettingen na eerder ongeluk en ramt politieberger

Het slachtoffer van de aanrijding moest uit zijn auto worden geknipt
Het slachtoffer van de aanrijding moest uit zijn auto worden geknipt © Regio15
DEN HAAG - Een 33-jarige Hagenaar negeerde diverse afzettingen die de politie had neergezet op de Monstersestraat in Den Haag. Hulpverleners waren hier aan het werk omdat eerder op de avond een aanrijding was gebeurd, waarbij een bestuurder uit zijn voertuig geknipt moest worden. De man kwam tegen een politieberger tot stilstand. Zowel deze man als de 38-jarige Hagenaar die het eerste ongeval veroorzaakte zijn aangehouden voor het rijden onder invloed.
Op de kruising van de Monstersestraat en de Wateringsestraat knalde kort voor middernacht een auto op een andere auto, die hierdoor weer tegen een geparkeerd busje botste. De bestuurder van deze auto moest door de brandweer worden losgeknipt en naar het ziekenhuis worden gebracht. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het met dit slachtoffer naar omstandigheden goed.
De bestuurder van de auto die het ongeluk veroorzaakt zou hebben moest een blaastest ondergaan. Hieruit bleek deze onder invloed te zijn. De 38-jarige Hagenaar werd daarop aangehouden voor rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag.

Beledigen van agenten tijdens aanhouding

Hulpverleners hadden vervolgens enige tijd nodig om de voertuigen weg te halen. Om deze werkzaamheden mogelijk te maken was de straat afgezet met politielinten. Volgens een woordvoerder van de politie kwam er een andere auto op zeer hoge snelheid door deze linten gereden, waarna deze de politieberger ramde. De aanwezige agenten konden volgens de woordvoerder net op tijd opzij springen en raakten hierbij niet gewond.
Ook deze bestuurder moest een blaastest afnemen en ook deze 33-jarige Hagenaar bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij werd eveneens aangehouden voor rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. De man was het niet helemaal eens met zijn arrestatie, waardoor hij ook nog werd aangehouden voor het beledigen van agenten tijdens zijn aanhouding. Bij een controle bleek volgens de woordvoerder dat het rijbewijs van de 33-jarige man al jaren geleden was ingevorderd.

Bijrijdster gewond

De 33-jarige man zat niet alleen in zijn auto. Zijn bijrijdster raakte bij het ongeval gewond en moest ook naar het ziekenhuis worden gebracht. Volgens de woordvoerder van de politie gaat het ook met deze vrouw naar omstandigheden goed.