Nieuws

Duif vliegt frituurpan Haags restaurant in: zes warme badjes nodig om olie uit veren te spoelen

De duif die een bad in een Haagse frituurpan nam
De duif die een bad in een Haagse frituurpan nam © Dierenambulance Den Haag
DEN HAAG - Een kok in een restaurant in Den Haag schrok zich vorige week een hoedje. Nadat hij wat gefladder en een plons hoorde, zag hij dat er een duif zijn frituurpan in was gevlogen. Gelukkig voor de vogel stond de pan nog niet aan, waardoor het beestje zijn onverwachte bad overleefde.
De kok van het restaurant dat niet met naam genoemd wil worden, was net begonnen aan zijn dienst. Om de keuken even te luchten had hij de achterdeur opengezet. Daar maakte de stadsduif dankbaar gebruik van, want het beestje vloog direct achter de kok aan de keuken in en nam een duik in de frituurpan.
De pan stond gelukkig uit, waardoor de olie nog koud was. Toch moest de Haagse dierenambulance naar het restaurant komen om de duif te helpen. De vogel was spekglad geworden door het frituurvet, waardoor het de kok niet lukte om de duif te vangen.

Zes warme badjes met afwasmiddel

De dierenambulance slaagde daar wel in en bracht het dier naar Vogelopvang De Wulp. Hier waren zes warme badjes met afwasmiddel nodig om alle olie uit de veren te spoelen. Omdat een duif geen watervogel is, werd hij daarna droog geföhnd en moest hij een nachtje in een couveuse doorbrengen. Na een goede maaltijd, niet van het restaurant dat hij de vorige dag nog had bezocht, kon hij de volgende morgen de lucht weer in.