Radio West geeft jukebox weg in jaren 60-week

De Delftse band Tee Set
De Delftse band Tee Set © ANP/Kippa
DEN HAAG - Duffeljassen, gogo-laarzen, roze brillen met ronde glazen en minirokjes kunnen uit de mottenballen. Vanaf zaterdag staan de jaren zestig een week lang centraal op Radio West. Zeven dagen lang draait het om muziek en herinneringen tijdens de derde editie van Sweet Sixties. Op vrijdag 6 november hoor je de meest aangevraagde platen uit dat decennium in de Sweet Sixties Top 60.
De tijdgeest verandert tussen 1960 tot 1969. In de zestiger jaren lijken de ontwikkelingen in steeds sneller tempo te gaan. Een televisie, koelkast en een vaste telefoon worden steeds normaler in het huishouden van de jaren zestig. In 1969 zet de eerste mens voet op de maan. En ook de muziek maakt een gigantische sprong.
Melle Tuik, presentator van het middagprogramma West Komt Thuis, draait van maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 19.00 uur platen met herinneringen tijdens Sweet Sixties at Six: 'Als je alleen al het materiaal van The Beatles, de Stones en Elvis pakt uit de jaren zestig, dan gaat er een wereld voor je open. Gooi er onze eigen regionale helden tegenaan als The Shoes, Golden Earrings, Tee Set en The Motions en je hebt al een schatkamer vol herinneringen.' Luisteraars kunnen die herinneringen delen door vanaf nu te stemmen op hun favoriete platen. Op vrijdag 12 november komen de populairste platen tussen 14.00 en 19.00 uur langs in de Sweet Sixties Top 60.

Jukebox

Natuurlijk zijn ook de prijzen aangepast aan de jaren zestig. In de kennisquiz De Westweter gaan de vragen over nieuws, muziek, showbizz en het dagelijks leven in de sixties. Presentatrice Jorinda Teeuwen van het ochtendprogramma West Wordt Wakker legt uit: 'Er komen allerlei vragen voorbij: van de Provo's tot de Fabeltjeskrant en van Anton Geesink tot Boer Koekoek. De hoofdprijs is een enorme jukebox met de uitstraling van toen, maar met de techniek van nu. Je kunt er Radio West mee ontvangen, speelt er cd's of MP3's in af, maar je hangt hem ook zo aan je computer. De huiskamer lijkt net een Amerikaanse Diner als je deze jukebox neerzet.'
Maar ook het Top 40 Hitdossier van de jaren zestig en filmklassiekers als Mary Poppins en James Bond's Goldfinger op dvd staan in de prijzenkast.

Zwart-witfoto

In de Facebookgroep van Radio West herleven de zestiger jaren eveneens. Daar kunnen luisteraars vanaf dinsdag hun foto uit dat decennium delen. Teamleider Radio West Patrick van Houten is benieuwd naar de inzendingen: 'Zo krijg je heel persoonlijke beelden bij al die nostalgische geluiden. Ik hoop echt op zwart-witfoto's uit fotoboeken van luisteraars, liefst met een klein verhaaltje natuurlijk. Eén van de inzenders wint de 50th Anniversary Edition van het album Abbey Road van de Beatles op vinyl.'