Verdachte (15) tramdrama Ypenburg komt vrij, blijft wel verdachte

Bloemen bij de tramhalte waar de man overleed
Bloemen bij de tramhalte waar de man overleed © John van der Tol
DEN HAAG - Het voorarrest van de 15-jarige verdachte van het tramdrama in de Haagse wijk Ypenburg is met dertig dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Den Haag dinsdag beslist. Maar meteen daarna is het voorarrest onder voorwaarden geschorst. Dat betekent dat de jongen woensdag vrijkomt.
Bij het tramdrama kwam de 39-jarige Pawel Bernat om het leven. Het drama gebeurde op de avond van 18 oktober. Het slachtoffer zou volgens getuigen onder de tram zijn geduwd. In eerste instantie werden drie jongens aangehouden, maar twee van hen werden de donderdag na het incident weer vrijgelaten.
De derde verdachte zou degene zijn die het slachtoffer heeft geduwd. De advocaat van een van de verdachten heeft verklaard dat de 15-jarige jongen de Pool alleen heeft willen afweren en dat de dronken Pawel daarna onder de tram is gekomen. Daarom werd zijn voorarrest eerder al wel verlengd. Ook nu gebeurt dat dus, maar met een onmiddellijke schorsing onder voorwaarden. Het betekent waarschijnlijk dat de jongeman huisarrest krijgt. Hij is nog wel verdachte in de zaak.