Instellingen

Onderzoek naar steen die vanaf brug op auto werd gegooid loopt nog steeds

De schade aan de auto
De schade aan de auto © Politie
DEN HAAG - De recherche probeert nog altijd te achterhalen wie er begin juli een stoeptegel op een auto gooide vanaf een voetgangers- en fietsbrug over de Lozerlaan in Den Haag. De steen ging dwars door de voorruit en miste de bestuurster op een haar na. Na een eerdere oproep in Team West kreeg de politie al interessante informatie, maar meer getuigen zijn nog welkom.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 2 november. Meer zaken zijn hier te vinden.
Een 40-jarige vrouw reed die middag over de Lozerlaan richting Kijkduin en ging rond 14.45 uur onder de brug door. Plotseling werd de steen op haar auto gegooid. Het glas vloog in het rond en zorgde voor een aantal verwondingen bij de vrouw. Het lukte het slachtoffer wel om haar auto veilig aan de kant te zetten.
Wie gooide een steen op een rijdende auto? - Team West
Een eerdere getuigenoproep in Team West op 13 juli heeft informatie opgeleverd, waar de politie goed mee verder kon. Maar elk beetje nieuwe informatie kan nog altijd helpen. Wie iets heeft gezien of gehoord van het gooien van de steen, wordt gevraagd zich te melden. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken zijn er afgelopen weekend flyers uitgedeeld in de buurt en zijn er stoepborden neergezet bij de brug.
De brug ligt tussen de Escamplaan en de Loosduinse Hoofdstraat en verbindt de woonwijk Kraayenstein met natuurgebied Madestein. Er loopt een voetpad en een fietspad overheen: het Kraayensteinpad.

Oproep aan gooier of gooiers: meld je

Op het moment dat de bestuurster van de auto besefte wat er was gebeurd, waren de dader of daders al gevlucht. Misschien uit schrik, omdat het niet de bedoeling was om een auto zo erg te raken. De recherche doet daarom een oproep aan degene die de steen heeft gegooid en aan mensen die erbij waren: meld je bij de politie, daar is het nooit te laat voor.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem