Sarina Wiegman krijgt voetbalveld naar zich vernoemd

Het Cruyff Court op woonzorgpark Het Westerhonk in Monster is vernoemd naar Sarina Wiegman.
Het Cruyff Court op woonzorgpark Het Westerhonk in Monster is vernoemd naar Sarina Wiegman. © WOS
MONSTER - Het Cruyff Court op woonzorgpark Het Westerhonk in Monster is vernoemd naar Sarina Wiegman. De coach, tegenwoordig bondscoach van de Engelse voetbalvrouwen, woont in de buurt en komt er regelmatig tijdens haar wandelingen en trapt er ook wel eens een balletje met haar dochters.
Het voetbalveldje ligt er inmiddels vijf jaar en is aangepast aan de behoeften van de cliënten van Het Westerhonk, die veelal een verstandelijke beperking hebben. De cliënten verrasten hun 'buurvrouw' dinsdagmiddag met de onthulling van de nieuwe naam van het Cruyff Court.
Daarna was er een voetbalwedstrijd tussen de Westerhonk-bewoners: 'Nederland - Engeland'. En Wiegman deed natuurlijk een potje mee. 'Ik vind het plezier dat eraf straalt zo mooi', vertelt ze tegen mediapartner WOS.

'Ik was overrompeld'

Wiegman vindt het een enorme eer om haar naam op het veldje te hebben. 'Heel onverwachts, ik was echt overrompeld', vertelt ze. 'Wel heel leuk, want ik loop hier iedere dag als ik in Nederland ben. Hier wordt heel veel plezier beleefd. Niet alleen door mij en m'n kinderen, maar vooral ook door de cliënten hier.'