Westland mikt op woonpark voor 200 arbeidsmigranten in 's-Gravenzande

Concepttekening van het woonpark | Foto:
Concepttekening van het woonpark | Foto:
'S-GRAVENZANDE - De gemeente Westland wil samen met AGM Vastgoed een woonpark voor meer dan tweehonderd arbeidsmigranten bouwen aan de Maasdijk in 's-Gravenzande. Het woonpark bestaat uit vijf wooncomplexen met alle benodigde voorzieningen. Op maandag 29 november organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor bewoners die vragen hebben over het plan.
Het woonpark is volgens de gemeente nodig omdat er voor de vele arbeidsmigranten in de gemeente Westland bij lange na niet genoeg bedden zijn. 'Daarom is nieuwe huisvesting voor arbeidsmigranten met een goede prijs en kwaliteit een blijvend aandachtspunt', schrijft de gemeente. Het plan, een initiatief van AGM Vastgoed, is dan ook positief ontvangen door het college van burgemeester en wethouders. Voor het park is een vergunning van 10 jaar aangevraagd.
De beoogde locatie voor het woonpark is het veld achter de Maasdijk, naast woning nummer 13. Daar moeten straks vijf wooncomplexen verrijzen die deels uit twee en deels uit drie verdiepingen bestaan. In het park komt daarnaast ook een wasserette, een eigen parkeerplaats, een leslokaal en een beheerderswoning. Ook wordt er 24 uur per dag toezicht gehouden en wordt er een omgevingsmanager aangesteld.

Informatiebijeenkomst

Om vragen van de bewoners te beantwoorden houdt de gemeente op 29 november een informatiebijeenkomst in zalencentrum De Kiem. Die bijeenkomst wordt voorgezeten door een onafhankelijk voorzitter en wordt onder meer bijgewoond door wethouder Albert Abee (CDA) van arbeidsmigratie en glastuinbouw en een vertegenwoordiger van AGM Vastgoed.
Bij de bijeenkomst mogen maximaal honderd personen aanwezig zijn. Ook moeten gegadigden een coronatoegangsbewijs laten zien. Voor bewoners die niet fysiek aanwezig kunnen zijn is de bijeenkomst ook digitaal te volgen.